Регистрация

Пурички със сирене и ким

Пурички със сирене и ким
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2359

Банички на хапки с ароматна хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези банички са ми едно от любимите мезенца. Особено им се радвам, когато се съберем по семейно със съпруга и детето да гледаме мач или филм. Едни си отварят студена бира, други - сокче на стайна температура и заедно си прихапваме ароматните хрусини, които нахално цапат пода с попадали препечени корички и семенца ким. Хубавото е, че се приготвят много бързо, затова остава време да почистя след семейния гуляй пред екрана. Прекрасно решение са за посрещане на приятели у дома и наяждат доста добре. С един пакет кори успяват да преядат 4 човека.

Необходими продукти:

  • 1 пакет фини точени кори
  • 2 яйца
  • 300-350 г сирене
  • 1 ч.л. чубрица
  • 150 г масло
  • ким на зърна
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. Разтопете половината от маслото на водна баня.

2. Разбийте яйцата, добавете в тях натрошеното на ситно сирене, залейте с маслото, овкусете с чубрицата и разбъркайте добре.

3. Разтопете другата част от маслото. Прави се по отделно, за да не се стегне.

4. Пригответе си от сега голямата тава за фурна, застлана с хартия за печене. Нека ви е под ръка, за да редите директно в нея. Щом я напълните с хрупки до средата, пуснете фурната да загрява на 180 градуса.

5. Вземете една кора, намажете я с масло и я преплатете на две през ширината. След това разрежете на две през новополучената ширина. Така ще станат правоъгълници, доближаващи се до квадрат.

6. Преплатете едната от по-дългите страни в края, за да не изтича плънката при печене. Сложете част от плънката и завийте на рулце. Сложете в тавичката. Действайте така до изчерпване на количеството.

7. Разбийте жълтъка с малко вода и намажете кората на баничките. Поръсете със семенца ким - придават неповторим аромат на хрупките.

8. Печете докато коричката стане златиста - внимавайте да не прегорите. На мен печенето ми отнема 18 минути, но всяка фурна готви по различен начин.

9. А сега побързайте да им се насладите докато са още топлички!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта