Регистрация

Пудинг с тъмен шоколад и крем ванилия

Пудинг с тъмен шоколад и крем ванилия
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 4457

Китайски сладкиш с млако и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 мл мляко
  • 300 мл течна сметана
  • 250 г тъмен шоколад 85% какао (или всякакъв тъмен шоколад, какъвто предпочитате. И 70% е достатъчно, ако не ви харесва прекалено горчив)
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1/3 ч.ч. захар (или на вкус)
  • 2 жълтъка, разбийте леко с вилица и 2 с.л. мляко
  • 1 пакет обикновен (прозрачен) агар-агар на прах (7 г) (вегетариански желатин от водорасли, който се продава в азиатските магазини) или желатин

Начин на приготвяне:

На пудинга с тъмен шоколад:

1. Разтопете шоколада в тенджерка. Можете да използвате и тенджера с двойно дъно, ако искате. Става и просто да го разтопите на слаб огън.

2. Изключете огъня. Сложете млякото, течната сметана, агар-агара, какаото на прах, захарта и разбитите бълтъци. Разбъркайте докато всичко се смеси хубаво.

3. Гответе на слаб огън като бъркате непрекъснато докато шоколада и захарта се стопят.

4. Увеличете огъня и гответе докато заври - важно е да оставите да заври, но не забравяйте да бъркате постоянно.

5. След като кипне, изключете огъня и налейте шоколадовата смес във форма за желиране. Може да я сложите и в порцеланов съд.

6. Оставете да изстине. Дръжте в хладилник около 30 мин.-1 час докато се втвърди.

На ваниловия крем:

1. В тенджерка смесете млякото, течната сметана, разбития жълтък, захарта, ванилената захар и солта.  

2. Гответе тази смес на среден огън, докато бъркате непрекъснато.

3. След като загрее достатъчно, налейте разтвореното царевично нишесте бавно и продължавайте да бъркате докато се смеси хубаво. Когато достигнете желаната консистенция, можете да спрете да слагате нишесте.

4. Оставете да кипне.

5. Изключете котлона и заделете настрана. Оставете да изстине.

За сервиране:

1. Сипете сметаната върху оформения шоколадов пудинг. Оставете в хладилник за около час. Украсете с натрошен тъмен шоколад преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
125
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
18
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта