Препечен и хрупкав карфиол
Карфиол с маслини на фурна.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 250 грама маслини, обезкостени и разрязани на половинки
- сол и пипер
- любимите ви италиански подправки – босилек, риган и др.
- зехтин (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
2. Измийте карфиола, като отстраните зелените листа и стъблото в средата. Накъсайте карфиола на хапки с ръка и разстелете парченцата равномерно върху тава за печене на бисквити.
3. Поръсете с половинките маслини върху карфиола. Овкусете със сол, пипер и подправки по ваш вкус. По желание може да полеете със зехтин.
4. Сложете във фурната за 35 минути, или докато карфиолът покаефнее и се свие, а маслинките се сбръчкат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ