Регистрация

Препечени филийки с патладжани и сирене



Препечени филийки с патладжани и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1207

Брускети на барбекю с гриловани патладжани.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.06.2017

Страхотни брускети със зеленчуци и сирене се разкриват в тази рецепта, където готвим върху скара или барбекю. Ако не разполагате с двор, можете да използвате котлона на печката и наребрения си тиган. Първо патладжаните се режат на шайби, посоляват се, за да пуснат горчивината си и след това се измиват и подсушават. После кръгчетата се намазват със зехтин и се запичат двустранно върху горещите метални ребра.

Следва приготовлението на ароматен сос за брускети от чесън, копър, мента, оцет, зехтин, люти чушлета, сол и пипер. В него се овалват патладжаните и се оставят да се мариноват докато се препекат филийките хляб. Накрая върху апетитните хрускави хлебчета се слагат патладжани и се поръсват с натрошено краве сирене. Ако искате нещо по-луксозно, можете да използвате друг вид сирене по избор.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта