Предястие с риба, яйца и майонеза
Тежка рибна салата с интересна украса.
Необходими продукти:
- 300 грама филе от треска или друг вид сурово филе от соленоводна риба
 - 5 варени яйца
 - 100 грама кашкавал
 - 3 глави лук
 - 4 с.л. мазнина за запържване
 - 100 грама майонеза
 - сол на вкус
 
За украса:
- 1 морков
 - 1-2 черни маслини
 - зелени подправки по избор (копър, магданоз)
 
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата на кубчета, а лука наситнете.
2. Сгорещете мазнината и запържете първо лука до покафеняване, а след това добавете рибата. Осолете ако е необходимо, разбъркайте и пресипете в чиния за ордьоври.
3. Върху запръжката настържете кашкавала.
4. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата и натрошете с ръце жълтъците.
5. Намажете с майонеза.
6. Рендосайте белтъците.
7. Намажете останалата майонеза и загладете салатата.
8. Декорирайте с резени морков, маслина и пресни билки както е показано на снимката или според своето въображение.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ