Регистрация

Предястие с риба тон, картофи, фасул и зеленчуци

Предястие с риба тон, картофи, фасул и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 233

Топла салата с риба, зеленчуци и варени картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 косерви парчета риба тон в собствен сос
  • 500 г дребни картофи
  • 16 чери доматчета
  • 100 г пресен бейби спанак
  • 150-200 г зелен фасул (от кенийския)
  • сол
  • олио

За дресинга:

  • 100 мл зехтин
  • листата на 5 стръка босилек
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. сол
  • 50 г лешници
  • 1 ч.л. балсамов оцет

Начин на приготвяне:

1. Сложете картофите да се сварят.

2. Пуснете и зеления фасул да се вари.

3. Чери доматите измийте и разполовете.

4. Докато чакате компонентите да се сготвят, пригответе дресинга като в купата на блендера или пасатора съберете заедно всички продукти и пюрирате.

5. Готовите картофи обелете и разполовете или нарежете на едри хапки. Фасула отцедете от водата на варенето.

6. Сгорещете олио в тиган, запържете сварените картофи, добавете фасула и доматите и гответе още няколко минути.

7. Махнете от огъня, добавете измитите листа спанак, залейте с дресинга и разбъркайте. Прехвърлете в индивидуални порции. Отгоре разпределете парчетата риба, отцедени от соса на консервата.

8. Поднесете и се насладете. Предястието може да бъде и леко основно.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта