Регистрация

Прасенце от бутер тесто с плънка от свинско

Прасенце от бутер тесто с плънка от свинско
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2994

Тестени прасенца в стил банички с месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама свинско месо или кайма
  • 1 глава лук
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • сол и пипер на вкус
  • 500 грама бутер тесто
  • 1 яйчен жълтък
  • 1 с.л. мляко по желание
  • 6 зърна черен пипер за украса
  • 6 зърна бахар

Начин на приготвяне:

1. Разгърнете бутер тестото и с помощта на отвора на чаша изрежете 6 не много малки кръга от него. Запазете си останалото тесто от изрязването.

2. Наситнете лука, ако ще използвате свинско месо го смелете или нарежете на малки хапки и сгорещете мазнината. Запържете в нея лука с месото и ги овкусете със сол и черен пипер.

3. Застелете тавичка с фолио за печене и преместете в нея три от кръговете. Разпределете в средата им плънката, намажете краищата с разбит жълтък с мляко и захлупете отгоре с другите 3 кръга.

4. Изрежете по-малки кръгчета от останалото тесто за зурличка. Залепете ги с малко мляко и жълтък за лицата и поставете по 2 зърна черен пипер за ноздри.

5. Ушичките оформете от тестени изрезки на полукръгове или триъгълници и сложете вурху главата.

6. Зърната бахар поставете за очи.

7. Намажете с жълтък личицата и пуснете да се пекат на 200 градуса за 20-25 минути.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Туршия
  2. 600
  3. 30
  4. 180
  5. 150
  6. 700
  7. 808
  8. всички
  9. алекс
  10. pca

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта