Регистрация

Празнично свинско с ориз и гъби ала шеф Манчев

Празнично свинско с ориз и гъби ала шеф Манчев
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 7937

Свинско на фурна с оризова зимна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тези рецепта шеф Иван Манчев предлага за новогодишната вечер на всички клиенти на ЛИДЛ, които са избрали да посрещнат новата 2015-а година със задна четвъртина от малко прасенце, която е на промоция от 29 декември в магазините от веригата. Ако все пак искате да си сготвите вкусната храна, без да сте се запасили с промотирания продукт, смело използвайте и друга част на "гудето".

Необходими продукти:

  • 2,5 кг цяло парче свинско месо (с бут от младо животно става най-вкусно)
  • 200 г бланширан дългозърнест ориз (Манчев избра Tiradell)
  • 100 г гъби
  • 1 стрък праз 
  • 1 глава лук 
  • 50 мл бяло вино (експертът сипа Conde Noble)
  • 70 г масло (Иван Манчев сложи Pilos)
  • 2-3 с.л. олио (шеф Манчев избра Promienna)
  • сол, черен и червен пипер
  • ½ връзка магданоз
  • 1-2 дафинови листа
  • 1 л зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса, а маслото извадете да се стопли на стайна температура.

2. Обтрийте месото със сол, черен и червен пипер и масло.

3. Сложете го в тава за печене, сипете на дъното 400 мл бульон, покрийте с алуминиево фолио и оставете да се готви на 180 градуса за 2:30 часа.

4. Докато свинското се пече, си пригответе гарнитурата - наситнете лука, а гъбите нарежете на по-едри хапчици.

5. Сгорещете олио и задушете лука и гъбите в него.

6. Щом се отпуснат, добавете ориза, 550 мл от бульона и виното. Овкусете със сол, пипер и дафинов лист.

7. Гответе на умерен огън до готовност на ориза (около 45 минути), като разбърквате периодично.

8. Разгърнете печеното месо от фолиото и върнете обратно във фурната за половин час, за да хване коричка.

9. Поднесете нарязаното на порции печено свинско с гарнитура от ориза.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта