Регистрация

Празничен щрудел с извара



Празничен щрудел с извара
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1794

Сладка баница с плодове, извара и ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.12.2017

Редена баница със сладка плънка правят Лора и Стоян като последна рецепта за 2017-а година. Те залагат на идеята за побългарен ябълков пай като лебедова рецепта за посрещане на Новата година. Това далеч не означава, че сладкишът трябва да се прави само на големи празници. Това е богата плодова пита с готови кори, масло, плънка от извара, яйца, ябълки, орехи и подправки, която се залива с маслена сметана и се превръща в сладко тестено изделие с апетитен аромат и неустоима карамелена коричка.

Първо се намазняват с масло половината от корите и се поставят във форма за торти. Пекат се 30-тина минути, за да станат хрупкави и ронливи. А през това време се приготвя плънката за сладкиша. Орехите се смилат в блендер, ябълките се рендосват, а изварата се разбива със захарта. След това при нея влизат яйцата, ябълките, ядките и коледни подправки - канела, ванилия, джинджифил и индийско орехче. Всичко се смесва много добре. Отделно в съд се загрява сметана с масло докато маслото се разтопи.

Върху изпечените кори се изсипва плънката, отгоре се редят още кори, намазани с масло, а на финала се залива със сметаната. Сладкишът се връща обратно във фурната за 40-тина минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта