Регистрация

Постни пурички с ябълки



Постни пурички с ябълки
Лесно   |   Порции 22 броя   |   Видяна: 2232

Солети от бутер тесто с ябълкова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.11.2017

Лесен постен сладкиш или гризини с плодове прави останалата сама в студиото на Бон Апети Лора Найденова. Това е лесен десерт, подходящ за пости или трапезата на Бъдни вечер, който ухае на плодове с канела и представлява усукани пурички с ябълкова плънка, украсени с глазура от пудра захар и ароматни сладкарски подправки.

Започваме като обелваме плодовете, почистваме ги от семките и ги нарязваме на кубчета. Вместо ябълки можете да използвате круши или да комбинирате два сорта различни ябълки, за да се получи по-интересен вкус. Кубчетата отиват в касерола, посипват се с кафява захар и канела и се готвят за няколко минути докато пуснат сос и се смесят с подправките. След това се ароматизират и с ванилия.

Лист бутер тесто се намазва с олио и се поръсва с кафява захар. Върху половината от него се разпределя ябълковият сос, а с другата половина се прехлупва. След това се нарязва на 22 солетки. Те се усукват и се подреждат в тавичка. После влизат във фурната на 180 градуса за 15 минути. А докато бухнат и станат хрупкави, по желание можем да си направим глазура като смесим голямо количество пудра захар с ванилия и канела и след това добавим лимонов сок.

Изпечените хруски се покапват с глазурата и се оставят да починат докато топингът се стегне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта