Регистрация

Постни кексчета с банани и канела



Постни кексчета с банани и канела
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2035

Вегански мъфини с плодове, ядки и постен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.11.2017

Кекс с шоколад и банани - сладкарска класика, която радва мнозина с изтънчен вкус и лесна направа. Лора и Стоян обаче вдигат още малко нивото като приготвят постни бананови мъфини с аромат на канела, хрупкавост от печени лешници и сладостта на шоколадови капки без животински продукти. Десертчето е лесно и изкусително. Ето как можете да му се порадвате у дома си.

Първо в купа се намачкват с вилица обелените банани. Ако си купите по-меки, ще ви е по-лесно. След това към тях се добавя влажна кафява захар мусковадо, олио, канела и ванилия. Всичко това се разбърква добре, защото продължаваме да изсипваме продукти. На следващ етап в сместа се настаняват счукани на едро печени лешници, после идва и брашното с бакпулвера, а на финала - постен шоколад. Можете да го използвате под формата на шоколадови капки, чипс или кувертюр, както и да си намерите цял шоколад, който трябва да нарежете с нож. Доста е трудно да се направи. Ако не си намерите такъв без животински продукти, вземете си пакет какао за сладкиши.

Готовото тесто се разпределя във формички за мъфини или чашки за крем-карамел. От него можете да изпечете и един голям кекс, но по-изящно е да заложите на мъфини. Ако сложите и хартиени формички за кексчета, ще си спестите миене и чегъртане и ще създадете още една доза красота на сладкишите. После просто ги вкарвате в сгорещена на 180 градуса фурна и печете за 15-тина минути. Ако правите голям кекс - печете 25-30 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта