Регистрация

Постни зелеви сарми с елда

Постни зелеви сарми с елда
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2116

Постни сарми с гъби и гречка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг бяло зеле
  • 500 г елда
  • 400 г гъби
  • 2 глави лук
  • олио
  • вода
  • сол и пипер
  • магданоз или копър

Начин на приготвяне:

1. Сложете елдата да се вари до готовност.

2. Разделете листата на зелето от кочана. Кипнете вода с 1 с.л. сол в голяма тенджера и след като заври, пуснете листата за 8 минути да се сварят.

3. Гъбите и лука наситнете. Запържете в сгорещено олио. Когато са готови, отцедете елдата от водата на варенето и прибавете в тигана. Овкусете със сол и пипер. Махнете от огъня и добавете наситнен копър или магданоз.

4. Взимайте лист от зелето и завивайте в него част от плънката. Редете плътно в тава. Накрая сипете олио и вода и оставете да се запече за 30-тине минути на фурна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта