Постни гювечета с моркови и цвекло
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1526
Гръцки зеленчукови гювечета с маслини.
Бон Апети
Излъчен на 21.03.2016
Гювечът може да бъде вкусно основно ястие, дори и без да има мръвка в него. Днешната рецепта ни запознава със зеленчукови гювечета, които могат да бъдат направени в два варианта - за постещи и вегани или пък за хора, които не ядат месо. Във втория случай към комбинацията от моркови, цвекло и маслини, се прибавя сирене халуми, което можете да замените с друг вид сирене (синьо сирене, кашкавал, бяло саламурено) по избор. Същото гювече позволява и едно яйчице за капак, което обаче да се сложи на 10-тата минута преди ваденето на ястието от фурната.
Най-важните съставки
домат, зелени маслини, маслини, моркови, риган, сирене халуми, сол, сол и пипер, цвекло, черен пипер, чери домати, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ