Регистрация

Постна супа с елда и зеленчуци



Постна супа с елда и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 334

Варена елда със зеленчуци на супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Постните супи с изобилие от зеленчуци са полезна храна за диети. Особено леки са те, когато в тях няма животински продукти, а засищането идва от полезни съставки като елдата например. Така можете да избегнете и сервирането на хляб с обедното предястие, а обявявайки го за основно, със сигурност ще се погрижите и за стройната си фигура.

Сложете литър вода да загрява и през това време започнете да режете продуктите и да ги прибавяте веднага щом са готови. Така няма да губите време и ще гарантирате достатъчна продължителност на готвенето на всеки от тях. Започнете с един-два картофа докато кипва водата - обелете ги и ги нарежете на малки кубчета. Изсипете в тенджерата. Следват 1-2 моркова, също белени нарязани на ситно. После е ред на глава лук. След нея е един сочен домат и на финала в зеленчуковата редица - наситнена тиквичка. Остава само да измиете около 150 грама елда и да изсипете зърната в ястието. После оставете да се досготви за 25 минути. Преди да махнете от огъня посолете и опитайте на вкус. Можете да добавите още подправки по избор - пресен магданоз или черен пипер.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта