Регистрация

Постна супа от леща с целина и моркови



Постна супа от леща с целина и моркови
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1452

Чорба от леща с много зеленчуци и пикантна нотка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лещата е продукт с доказани ползи за тялото, а същевременно евтин, достъпен и лесен за готвене. Една зеленчукова супа, богата на белтъчини, не е излишна на домашната трапеза. Ето защо Миро от канала Готвене за начинаещи показва своя вариант на леща чорба - постна, ароматна, здравословна и вкусна... пък и по желание - апетитно пикантничка.

Готвенето е лесно и бързо. Нарязват се моркови, целина и лук; по желание чесън и люта чушка. Лещата се измива. В сгорещена тенджера се сипва олио и в него се задушават зеленчуците без да се пържат. Ако сте по-огнено настроени, можете да ги опикантите с лют пипер на люспи. После се добавя лещата и се налива вода. Тя не е като ориза и боба и затова водата не бива да се изчислява с особено набъбване. Ако обичате супата по-гъста - сложете по-малко течност. Но опитът доказва, че по-рядката леща се харесва повече.

След 30-тина минути варене ястието се подправя със сол, червен пипер и чубрица. Маха се от огъня и се сервира с люто чушле по желание. А точните пропорции на ястието и стъпките на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта