Регистрация

Постна супа от бял боб с карфиол

Постна супа от бял боб с карфиол
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1128

Веганска крем супа с карфиол и боб от консерва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г бял боб от консерва
  • 1 глава карфиол
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 1 литър зеленчуков бульон
  • сол и пипер на вкус
  • акцентна подправка по избор (изберете един от ароматите - джоджен, мента, индийско орехче или майоран)

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте карфиола на съцветия и го измийте под течаща вода.

2. Лука и чесъна наситнете.

3. Боба отцедете от водата на консервата.

4. Сгорещете растителната мазнина в тенджера и запържете в нея лука и чесъна до прозрачност. След това прибавете карфиола, захлупете с капак и гответе 3-4 минути.

5. През това време в друг съд сгорещете бульона. Залейте с него карфиола и гответе 10-12 минути.

6. Добавете половината от боба, сол и пипер на вкус и избраната от вас акцентна подправка. Тук трябва да кажем, че всяка от изброението подправки придава строго специфичен вкус на ястието, затова можете да си г сготвите 4 поредни пъти с четирите вида аромат. Нокога не ги комбинирайте обаче.

7. След като ястието отново заври, го махнете от котлона и пюрирайте. Чак след това добавете и останалия боб - така се получава модерната двойна текстура, която е много изкусителна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта