Регистрация

Постен солен пай с гъби и праз лук



Постен солен пай с гъби и праз лук
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2166

Вегански тарт с печурки, праз лук и растителна сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.11.2017

Основно за пости - това представлява зеленчуковият тарт без животински продукти, който Лора и Стоян готвят. Над хрупкавата коричка се сгушва пласт от растителна майонеза, а отгоре блесват в своя запечен чар нарязан на кръгчета праз лук и шайби печурки. Ако се чудите какво различно да сготвите за семейството по време на пости или си търсите рецепта, с която да посрещнете веган на гости у дома си, то това ястие определено ще ви свърши работа.

Първо се прави постно тесто като смесим брашно със сол, олио и вода. Не се добавят набухватели. Замесва се и се прибира в хладиник. Крема приготвяме като смиламе накиснато предварително във вода кашу със сол и пипер, царевично нишесте, горчица, индийско орехче, чесън и растителна готварска сметана. Може да се добави малко вода в сместа, за да стане по-гладка. Пюрирайте до хубавото смесване и раздробяване на продуктите. Остана само да нарежете праза и печурките, да ги смесите и да овкусите със сол и пипер.

Следва да разстелите тестото в тава за пайове, да натиснете отгоре с тежест и да го пуснете да се запече за 15 минути. След това се охлажда леко и отгоре се изсипва крема с ядки. Върху него полягват гъбите с праза, поръсват се със сол и пипер и основото влиза във фурната за около половин час. А после е готово за хапване. Внимавайте да не се опарите от нетърпение.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта