Постен кекс с банани, орехи и шоколад
Вегански сладкиш с плодове, ядки и алтернативни брашна.
Бон Апети
Излъчен на 21.03.2018
Вкусен сладкиш без животински продукти и със здравословни брашна и добавки готвят Лора и Стоян, за да предложат апетитен десерт за пости. Съставките на кекса са специфични и изненадващи за традиционалистите в кухнята, но рецептата дава шанс да опитате нещо ново и различно, вкусно и полезно.
Започваме като смиламе ленено семе и го заливаме с бадемово мляко, за да набъбне. В купа се смесват сухите състави - смлени орехи, брашно от спелта, кокосова захар, сода, щипка сол, канела и ванилия. Отделно банани се пюрират в компанията на кокосово масло и след това кремът се изсипва при сухите съставки заедно с лененото брашно. Добавят се цели орехови ядки и се забърква кексово тесто без животински продукти. Прехвърля се в тавичка и се пече на 180 градуса за 45 минути.
След изваждане се охлажа, нарязва се на квадрати и се залива с шоколадов сос, приготвен от смесени заедно какао на прах с кокосово мляко и кленов сироп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ