Постен доматен сос за паста
Доматен заливка за паста и тестени изделия.
Необходими продукти:
- 2 големи глави лук
 - 4 скилидки чесън
 - 800 мл белени домати от консерва
 - 1 ч.л. захар
 - 2-3 с.л. олио
 - сол и черен пипер
 - кимион
 - 8 листа пресен босилек
 
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете олио в голям тиган на умерен огън и ги пуснете да се запържват до златисто.
2. През това време доматите смелете, но не на пюре - нека има и парченца. Залейте лука, добавете захарта и оставете да покъкри до сгъстяване 7-10 минути.
3. Наситнете 4 листата босилек, добавете в соса, подправете със сол, пипер и кимион, захлупете под капак и намалете огъня на слаб. Оставете така още 5 минути.
4. Наситнете и останалите листенца босилек. Махнете готовия сос от огъня и подправете с тях.
5. Комбинирайте соса с печен бекон, парчета наденички, паста и пармезан, за да си направите идеалното основно. За постен вариант можете да добавите към пастата царевица или грах от консерва, задушени моркови или броколи.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ