Регистрация

Постен десерт с тиква, фурми и шоколад



Постен десерт с тиква, фурми и шоколад
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 4657

Сладкиш за Бъдни вечер с тиква, сушени плодове, кокос и овесени ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.12.2015

 

Тиквените кейкове стават все по-модерни на трапезата за Бъдни вечер като изместват традиционната печена тиква със захар, която предците ни са приготвяли. В днешното предложение за зимен постен десерт печената тиква си партнира със смлени овесени ядки и наситнени фурми. Плодовете се овкусяват с кокосово масло и джинджифил и се пекат, оформени на вкусен вегански кейк. Заливката, която Лора и Стоян предлагат е от постен шоколад, но тъй като този продукт не може да бъде намерен във всеки квартален хранителен магазин, можете да го замените с домашен карамел или пудра захар, за да остане постно ястието. Ако пък за вас не е от голямо значение липсата на животински продукти, то тогава просто използвайте обикновен шоколад с процентно съдържание на какао според вкуса ви.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
5
4 мн. добре
3
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта