Регистрация

Постен гювеч с праз и картофи



Постен гювеч с праз и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 222

Постен гювеч с картофи, праз лук, сухи чушки и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Зеленчуков гювеч без животински продукти се готви в Кухнята на Звездев, където виждаме типично зимно ястие със зеленчуци и подправки. Ако не сте фенове на постите, можете да го сервирате с някакво изпечено на грил месо и ще се върже идеално. Ако пък искате нещо лекичко и родно за хапване - това е идеална идея да пренесете вкуса на България в чиния.

Картофите се обелват и се режат на шайби. Празият лук се реже на едро и се запържва в малко олио. Сухите чушки се пекат на сух тиган докато се усетят ароматите им. Чесъна и магданоза се наситняват заедно. После започва реденето в гювеча. Той се намаслява, слагат се половината от картофените шайби, посоляват се, следва магданоз с чесън, задължителната в рецептата поръска със самардала, запръжка с праз, начупените на едро пекнати сухи чушки, останалите картофи. Налива се вода, по желание и мазнинка, поръсва се с натрошено кубче бульон и се пече на 180 градуса за 1 час.

А на финала се сервира ароматната гозба и се излапва по-бързо от очакваното. Как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта