Регистрация

Постен безглутенов пай с плодове



Постен безглутенов пай с плодове
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2743

Оризов сладкиш без глутен с плодове и кокосов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 27.03.2017

Това е рецепта за десерт без глутен, който е подходящ за пости и вегани. Звучи сложно да се постигне направата на сладкиш, в който хем няма животиснки продукти, хем липсва една от основните съставки на бялото брашно и повечето зърнени култури. Но сложно не означава невъзможно. Безглутеново тесто правим като смесваме царевично нишесте с оризово и кокосово брашно, добавяме гума ксантан за спойка и след това постигаме влажна текстура, като смесваме сухите съставки с кокосово масло и малко вода. Така основата на един вкусен безглутенов пай е вече готова. Оформяме в тавата за пай, охлаждаме, за да се стегне и после печем, затисната с боб или нахут, за да не бухне. Ето хрупкаво изкушение с аромат на кокос за вашата безглутенова диета.

Продължаваме със сладкиша, за да го превърнем в неустоим полезен десерт. Правим му крем от пюрирани заедно кашу, кокосово мляко, лимонов сок, мед (или сироп от агаве) и ванилия за аромат. Мажем с крема изпечения блат и украсяваме с пресни плодове по желание, като можем да ги напръскаме с лимонов сок, за да не потъмнеят. Ако искате да видите точните пропорции и начина на направа на постен десерт без глутен, гледайте видеото:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта