Регистрация

Порести палачинки с бакпулвер

Порести палачинки с бакпулвер
Лесно   |   Порции 15-25 палачинки   |   Видяна: 2079

Идеи за вкусни комбинации за пълнене на палачинки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 60 г масло за тестото
  • 40 г масло за печенето
  • 40 г масло за намазване след изпичане
  • 2 яйца
  • 2 с.л. захар
  • 11 с.л. брашно
  • 600 мл мляко
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • бита сметана и плодов мармалад за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Разбийте размекнатото на стайна температура масло с яйцата и захарта. По-лесно ще ви е ако работите с миксер.

2. Добавете млякото, разбийте отново, а после на равни интервали добавяйте и брашното при непрестанно бъркане.

3. Щом сложите цялтото брашно, добавете и бакпулвера и бъркайте още малко.

4. Разтопете си в метална купичка маслото за намазване. Нека е предварително готово. Сложете си в нея и силиконова готварска четка или увит тензух около дръжката на прибор.

5. Сгорещете тиган, сложете малко масло в него, изсипете част от палчинковата смес и печете до покафеняване. Обърнете и гответе и от другата страна.

6. Готовите палачинки вадете в чиния и намазвайте обърнатата към вас страна с разтопено масло. Не забравяйте да слагате ново масло в тигана при всяка нова палачинка. Колкото по-дебели ги правите, толкова по-добре ще си личат поричките. Но ако ги харесвате по-тънички, гответе ги според вкуса си.

7. Сервирайте с плодов конфитюр и бита сметана или с плънка по ваш избор. Аз харесвам комбинациите от кашкавал и мед, бекон и кленов сироп, сметана и сладко, течен шоколад и ядки, но вие изберете най-вкусното според вас.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта