Регистрация

Плодов чийзкейк с желирана коричка

Плодов чийзкейк с желирана коричка
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 3435

Плодово фрапе със сметана и маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 мл заквасена сметана
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода

За крема:

  • 400 г извара
  • 200 г маскарпоне
  • 200 мл сладкарска сметана
  • 150 г пудра захар
  • 1 консерва кондензирано мляко
  • 100 мл мляко
  • 20 г желатин

За украсата:

  • сезонни плодове
  • желе за торти (продава се крем парфе и др. , но можете да си го направите със сладкарски желатин)

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Разбийте яйцето със захарта. В сметаната изсипете содата и размешайте. Оставете за 10-тина минути, а после изсипете в яйчената смес.

2. Пресейте брашното и изсипете в него сметаново-яйчената смес.

3. Намаслете кръгла тава, изсипете в нея тестото и печете на 180 градуса за 15-20 минути. Охладете.

На крема:

1. Във форма с регулиращо се дъно сложете изпечения блат.

2. Залейте желатина с млякото и оставете да набъбне. Нагрейте след това, но без да кипвате. После охладете.

3. Разбийте с миксер сметаната. След това добавете при нея захарта, изварата, маскарпонето, кондензираното мляко и желатиновата смес. Разбийте хубаво, изсипете върху блата и заравнете.

4. Приберете в хладилник за поне 4 часа.

На желираната коричка:

1. Нарежете плодовете и ги подредете върху сладкиша.

2. Пригответе желето според указанията на опаковката, изчакайте да започне да се стяга съвсем леко, разбъркайте и залейте сладкиша отгоре.

3. Оставете да се стегне хубаво в хладилник.

Следващия път, когато правите този десерт, експериментирайте като смените плодовете, добавите в блата какао или ядки, сложите ванилия за аромат. Вместо желирана коричка можете да направите шоколадов или сметанов крем - всичко зависи от вкуса ви.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта