Плодов сладкиш с къпини
Кейк с къпини, мляко и лимон.
Необходими продукти:
- 300 г къпини
- ½ лимон
- парченце обелен и настърган джинджифил
- ½ чаша захар
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаша брашно
- 2 супени лъжици масло
- 1 пакетче сода бикарбонат
- 100 г охладено сирене крема
- ½ чаша мляко
- 2 супени лъжици нерафинирана кафява захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната до 180 градуса. Намажете съда за печене със спрей за готвене.
2. Настържете кората от половин лимон.
3. Смесете къпини, лимонов сок и джинджифил в средно голяма купа. Прибавете ¼ чаша захар, 1 супена лъжица брашно и щипка сол. Разбъркайте сместа добре.
4. Прибавете къпините в гланцирания съд за печене.
5. Сложете в кухненски комбайн захар, брашно, сол и сода бикарбонат. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
6. Към сместа в комбайна прибавете маслото, лимоновата кора и сиренето крема. Разбъркайте докато се получи каша на буци. Добавете млякото и отново разбъркайте добре.
7. Изсипете сместа върху къпините.
8. Печете на 180 градуса за около 30 минути.
9. Поднесете с ванилов сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ