Плодови шишчета за забавни дни вкъщи
Сладки шишчета от плодове.
Необходими продукти:
- жълти плодове (лимон, пъпеш, манго или други)
- оранжеви плодове (портокал)
- червени плодове (грейпфрут, диня)
- зелени плодове (киви)
* и още плодове по избор и според сезона; добре е да изберете недребни плодове, за да е сигурно, че ще могат да се изрязват с формичка.
- бита или заквасена сметана по желание
- пудра захар по желание
- бисквити и ядки по желание
Начин на приготвяне:
1. Изберете си адекватна формичка за изрязването. Най-подходяща е тази за дребни кръгли сладки, но ако имате време и налични плодове, за да се заиграете, можете да изберете и други от наръча за домашни курабийки (например сърчице или звездичка). Ако пък нямате формички, можете да използвате метална или пластмасова кръгла тръба.
2. Нарежете плодовете на слайсове с приблизително еднаква дебелина. Подредете внимателно един върху друг, като редувате цветовете и прободете с шиш. Ако работите с тръба, ще ви е по-лесно да прободете докато продуктите са още в нея.
3. За да не изхвърляте обрезките и остатъците от плодовете, ги наситнете и смесете със заквасена или бита сметана. Поръсете с пудра захар за сладост, ако преобладават цитрусите.
4. Сервирайте шишчетата със сметаново-плодовия сос за топкане. По желание можете да покапете с мед, да украсите с пресни листенца мента или да натрошите бисквити отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ