Плачинта - румънска баница с котидж
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1961
Банички с яйце и сирене в стил румънски мекици.
Бон Апети
Излъчен на 25.10.2016
Готвим баници в стил мекици по румънска рецепта за тестено изделие с плънка от яйца и сирене. Спираме се на сиренето котидж заради неутралния му вкус, а целия чалъм на храната е в правилното замесване и втасване. Ако решите да изпечете така направените тестени изделия, можете да ги наречете банички. Ако пък ги хвърлите в добре загрято олио, за да се изпържат - те се превръщат в страхотни пълнени мекички със сиренце. Най-добре опитайте и двата варианта, които в Румъния и Молдова се казват плачинта, независимо от вида термична обработка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ