Регистрация

Пица с пиле и рикота

Пица с пиле и рикота
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 4002

Сирене, песто, пилешко и артишок оформят разкошна домашна пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 тесто за пица
  • 3 с.л. сос песто
  • 3 с.л. сирене рикота
  • 120 г обезкостено пилешко месо
  • вътрешността на 2 артишока

Начин на приготвяне:

1. Намаслете малка тавичка и покрийте дъното с царевично брашно.

2. Разпределете тестото, така че да покрива изцяло дъното. Намажете със зехтин и поръсете със сусамови семена.

3. Печете 130°С за 10 мин. или докато леко промени цвета си.

4. Овкусете и сотирайте пилешкото до пълна готовност. Оставете да престои за няколко минути и го нарежете на малки парчета.

5. Нарежете вътрешността на 2 артишока, също на малки парчета.

6. Извадете тестото от фурната и сложете топинга, като сложите ред сирене, сос песто, пилешкото и артишока.

7. Върнете във фурната и печете на 200°С, докато коричката на тестото покафенее съвсем.

8. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта