Регистрация

Пица с пилешко и зеленчуци на грил

Пица с пилешко и зеленчуци на грил
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3252

Индийска пикантна пица с пиле и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 бр. обезкостени пилешки гърди
  • 1 лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • 4 с.л. тандури на прах (или друга пикантна подправка по избор)
  • 1 зелена чушка, нарязана
  • 5 печурки
  • 1 глава червен лук, нарязана на филийки, но не съвсем тънки
  • 1 шише барбекю сос
  • сирене (най-добре моцарела)

Начин на приготвяне:

На пилешкото:

1. Изстискайте в купа лимоновия сок и смесете с 2 с.л. зехтин. Добавете счукания чесън и тандурито. Смесете до хомогенност и изсипете в затваряща се найлонова торбичка, заедно с пилешкото месо. Оставете да се маринова за поне 1 час, а най-добре за 24 ч.

На зеленчуците:

1. Намажете зеленчуците със зехтин и ги изпечете на скарата, докато се получат хубави следи - около 3 мин. от всяка страна. Свалете и заделете. На тяхно място сложете пилешкото и оставете да се изпече.

На пицата:

1. Намажете готовото тесто за пица със зехтин отгоре и отдолу. Намажете с барбекю соса и подредете изпечените зеленчуци, сиренето и най-отгоре пилешкото. Сложете да се пече на 180ºС за 20-30 мин. или до златисто-кафяво и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта