Регистрация

Пица-паста с наденица

Пица-паста с наденица
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2914

Паста с вид и вкус на пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   спираловидна паста , за предпочитане нудъли с яйца
  •   1 консерва доматен сос или 1 консерва сос за спагети (ако ползвате готов сос за спагети не слагайте подправките)
  •   1 супена лъжица сушен босилек, риган и магданоз
  •   1 малка глава лук, нарязана на кубчета
  •   2 счукани скилидки чесън
  •   0,500кг смляно телешко месо
  •   1 зелена чушка, нарязана на ситно
  •   1 чаена чаша нарязани гъби
  •   10-12 парчета наденица, нарязана на тънки шайби
  •   сол и черен пипер
  •   лют червен пипер по желание
  •   ½ чаена чаша пилешки бульон
  •   1 чаена чаша настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните според указанията на опаковката в подсолена вода. Отцедете и оставете настрани.

2. Загрейте фурната на 200 градуса.

3. Запържете смяното телешко с лука и чесъна. Прехвърлете в тенджера.

4. Запържете зелените чушки и гъбите. Добавете в тенджерата.

5. Запържете наденицата.

6. Добавете доматения сос, подправките, пилешкия бульон и лютия пипер. Сложете да къкри.

7. Поставете пастата в тава. Отгоре добавете сирене и разбъркайте.

8. Когато сосът е готов, малко по малко изсипвайте от него в пастата. Тя трябва да е покрита със сос.

9. Добавете сирене и след това още сос.

10. Най-отгоре сложете наденицата и останалото сирене.

11. Запечете за около 30 минути докато сиренето добие златиста коричка.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта