Регистрация

Пица от тортила чипс с пилешко

Пица от тортила чипс с пилешко
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1966

Запеканка с пилешко, чипс, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко фие (гърди или бут без кост)
  • сол, черен, червен и лют пипер
  • 50 мл барбекю сос
  • лук и чесън на прах
  • 200 г жълто сирене от вид по избор (кашкавал, пармезан, ементал, гауда)
  • 1-2 домата
  • 1 глава червен лук
  • китка магданоз
  • 150 г тортила чипс

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото филе нарежете на хапчици. Сгорещете тиган, прехвърлете месцата в него и ги запечете за 1-2 минути при непрестанно разбъркване докато побелеят от всичкки страни. Залейте с барбекю соса и добавете солта, двата вида пипер, лука и чесъна на прах. Гответе още 3-4 минути.

2. Направете си заготовки като нарежете лука на полумесеци, рендосате жълтото сирене, доматите - обелите и нарежете на кубчета и наситните листенцата магданоз.

3. Вземете си кръгла тава с висок 10 см борд. На дъното натрошете половината чипс. Не го чупете на особено ситни парчета. Можете дори и да слагате цял. Не притискайте - нека останат въздушни пространства между парчетата. Отгоре разпределете половината пилешко. След това поръсете с 1/4 сирене, после домати, лук, магданоз, пак 1/4 сирене.

4. Отгоре сложете другата половина тортила. После повторете - пилешко, сирене, лук, домати, магданоз, сирене.

5. Запечете на 180 градуса за 12-15 минути.

6. По желание сервирайте с любимия сос. Прилича на пица, но можете да го обявите за тортила сандвич или барбекю пица по мексикански. Различно и вкуно е.

Източник: YouTube/ Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта