Регистрация

Пица от пълнена питка



Пица от пълнена питка
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2868

Пълнена питка с колбас, кашкавал и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Идеалната закуска от пълнен хляб с екстри, която може да се нарече сандвич или пица, се готви в Tasty. Това е различна и вкусна идея за тестено основно, в което няма да ви се наложи да месите, защото се използва готов хляб. А плънката е изцяло по ваш вкус, като можете да изчистите хладилника или да оползотворите продукти, останали от гостуване на приятели или просто заседяващи в хладилника.

За начало ви трябва една питка, чиято горна кора се отрязва. Сърцевината се издълбава, като хлебчето се превръща в своеобразна кошничка. Можете да използвате няколко по-малки питки, за да направите индивидуални порции. Голяма погача пък ще стигне за цялото семейство. А сега е време за плънката - салам, всякакви колбаси, моцарела, кашкавал, жълти сирена, чушки, домати, листенца спанак или босилек - редите каквото ви хрумне и с каквото разполагате.

Следва да върнете отрязаното капаче, да увиете питката в алуминиево фолио и да натиснете с тежест, за да се посплеска. После поръсвате и горната кора с рендосано жълто сирене, редите още колбасчета и запичате на фурна. Ето идеалната пица калцоне - нестандартна и вкусна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта