Регистрация

Пица на грил със сирена

Пица на грил със сирена
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2258

Пица с маслини, гъби и... каквото ви дойде на ум.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • тесто за пица (можете да си направите сами или да използвате готово от магазина)
  • зехтин
  • моцарела (или сирене по избор)
  • доматен сос
  • за топинга: босилек, розмарин, маслини, сотирани гъби, всичко, каквото предпочитате

Начин на приготвяне:

1. Загрейте барбекюто. Може да използвате газов грил или на въглища.

2. Междувременно разточете тестото за пицата в тавичка с големина по избор (внимавайте да не е по-голяма от грила) и оформете блата. Ако ви остане тесто, използвайте го за втора пица.

3. Поръсете с брашно тавичката от вътрешната страна и сложете тестото отгоре. Намажете го със зехтин и и сложете върху барбекюто (така че тестото със зехтина да е надолу към грила). Намажете отгоре с още зехтин и с помощта на метална шпатула обърнете пицата. Сега хрупкавата страна трябва да е отгоре - тук ще подредите топинга.

4. Намажете с доматен сос. Добавете малко сирене и продуктите за топинга. Не прекалявайте с топинга, за да не се разпадне пицата при изваждане. Покрийте грила с капака и оставете за няколко секунди. Отворете капака и проверете дали сиренето се е разтопило. Ако е така, извадете я от грила и поднесете. Ако не е готова, просто изчакайте още известно време.

*Може да опитате различни комбинации - сирене чедар, месо (или соев заместител) и салца за мексиканска пица; зехтин, козе сирене и босилек за свежа пица; моцарела, доматен сос, ананас (и шунка) за хавайска пица или пък варианти по ваш избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта