Регистрация

Вегански шоколадов кейк с авокадо

Вегански шоколадов кейк с авокадо
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 4811

Авокадо, ванилия и разтопен шоколад овкусяват вашия десерт.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 6 с.л. неподсладено какао на прах
  • ½ ч.л. сол
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.ч. захар на пясък
  • ¼ ч.ч. олио
  • ½ ч.ч. меко авокадо, добре смачкано (1 средно голямо авокадо)
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. лъжици бял оцет
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • ½ ч.ч. разтопен шоколад за готвене

За маслената глазура с авокадо:

  • 220 г много зряло авокадо (около 2 малки до средни плода)
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 500 г пудра захар, пресята
  • ½ ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С. Намажете дъното на две тавички с размери 20 см. или 22 см. с мазнина и поръсете с брашно. Оставете настрана.

2. Пресейте всички сухи съставки освен захарта. Оставете настрана.

3. Смесете в купа всички мокри съставки, включително и добре размачканото авокадо.

4. Прибавете захарта към мокрите съставки и разбъркайте добре.

5. Смесете мокрите и сухите съставки, разбийте ги с кухненска тел (на ръка) до получаването на гладка смес.

6. Излейте тестото в намазнените тавички. Запечете за 30 до 40 минути и проверете с клечка за зъби (трябва да излезе суха).

7. Оставете блатовете да поизстинат за 15 минути, след което ги извадете и оставете върху решетка да изстинат напълно, преди да ги намажете с глазурата.

8. Обелете и изчистете меките авокадота. Важно е да използвате възможно най-зрелите плодове, до които можете да се доберете. Ако тук-таме има кафеви места по плода, изрежете ги преди да добавите авокадото в купата на блендера.

9. Сложете авокадото в блендера. Добавете лимоновия сок и разбийте на средна скорост докато цвета му изсветлее леко и се получи гладка смес – около 2-3 минути.

10. Добавете пудра захарта постепенно като разбърквате всеки път. Прибавете и ваниловия ексракт и пуснете блендера докато се размеси с останалата част. Ако няма да използвате глазурата веднага, сложете я в хладилника (не се притеснявайте, няма да потъмнее!).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта