Регистрация

Пържени мезенца от картофи с яйце и кашкавал

Пържени мезенца от картофи с яйце и кашкавал
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1411

Картофени спирали с кашкавал - весели картофени мезета за бира.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г твърд кашкавал (или друго твърдо сирене)
  • 600 г картофи
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3 с.л. готварска незаквасена сметана
  • 2 яйца
  • 4 с.л. картофено или царевично нишесте
  • 150-200 мл олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Картофите сложете да се сварят с обелките. След това охладете колкото да не парят на пръстите, обелете и нарежете на парчета. Намачкайте на пюре, което трябва да стане сравнително гладко.

2. Рендосайте кашкавала на ситно ренде.

3. Добавете при картофите сметаната, сол и пипер, рендосания кашкавал и двете сурови яйца. Разбъркайте хубаво.

4. Поръсете нишестето, ако желаете добавете подправка на вкус - лют пипер или риган. Можете да оставите и просто така. Разбъркайте финално.

5. Прехвърлете в пош или найлонов плик получената смес. Сгорещете олиото и отрежете върха на плика (не много малък отвор).

6. Шприцовайте на спирали пюрето в сгорещената мазнина и пържете за по около 2 минути от страна. Златистата коричка показва, че е готово. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

7. По желание поднесете със сос за потапяне - доматен или майонезен.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта