Регистрация

Пирожки с домашно тесто и плънка от кайма

Пирожки с домашно тесто и плънка от кайма
Трудно   |   Порции 36 броя   |   Видяна: 1186

Домашни пирожки с кайма и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 2 с.л. олио
  • 350 мл мляко
  • 750 г брашно

За плънката:

  • 130 г лук (приблизително)
  • 500 г кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. лют пипер на люспи по желание
  • 1 ч.л. сушен магданоз (или 1 с.л. силно наситнен пресен магданоз)
  • 1 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 150-200 мл вода
  • 150 мл олио за готвенето

Начин на приготвяне:

1. Чукнете яйцето в купа и разбийте със солта. Добавете киселото мляко, олиото и прясното мляко на стайна температура или една идея по-топло. Разбъркайте хубаво.

2. Постепенно на няколко дози вкарайте брашното в сместа - когато се получи меко еластично тесто спрете да набрашнявате и прехвърлете върху набрашнен плот. Месете докато тестото спре да лепи по ръцете. След това дайте още 5 минути месене от себе си, защото това е тесто без набухватели и трябва да поеме достатъчно въздух. Когато е готово, го увийте в стреч фолио и оставете настрана в топла стая докато приготвите плънката. Трябва да почива 20-тина минути.

3. Лука рендосайте на ситно ренде в купа. Добавете каймата и подправките и замесете.

4. Постепенно сипвайте вода и бъркайте с ръце докато се абсорбира. Каймяната смес трябва да придобие консистенцията на мнго гъста каша. След това оставете настрана и се върнете при тестото.

5. Набрашнете плота и разполовете цялото количество. Всяка от половинките разделете на по 3 равни части. След това всяка част оформете на на фитил и разделете на по още 6 парченца. Така от цялото количество се получават 36 пирожки.

6. Взимайте по топчица тесто и разточвайте на тънка кръгла кора. В едната половина поставяйте от месната плънка, а след това прехлувайте с другата половина. Прещипвайте краищата хубаво с пръсти или с обратната страна на зъбците на вилица. Действайте така докато направите цялото количество пирожки.

7. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Пържете по няколко пирожки на един път за по 3 минути от страна. Трябва да се образува златиста коричка без да има чернотии от изгоряло тесто. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

8. Поднесете пирожките по желание с майонезен сос, барбекю сос или кетчуп.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 1:45 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта