Регистрация

Пирог с риба, картофи и лук

Пирог с риба, картофи и лук
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2892

Руски солен пай с филе от морска риба и зеленчуци с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 мл мляко
  • 3 яйца
  • 100 грама масло
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 850 грама брашно
  • 25 грама жива мая

За плънката:

  • 500 грама месо от рибно филе (постарайте се само да няма костици, които да останат в каймата или хапките; опитайте с риба тон, сьомга, треска и др.)
  • 6 картофа
  • 5 глави лук
  • 200 грама майонеза
  • 100 грама масло
  • сол и черен пипер на вкус

И още:

  • 50 грама брашно
  • 20 мл растителна мазнина
  • 1 яйчен жълтък

Начин на приготвяне

1. От продуктите за тестото замесете еластично тесто, като вложите повечко инат и го премесите многократно дори когато спре да се лепи. Оставете го настрана да втаса за половин час, след това пак премесете и оставете на топло за още 15 минути.

2. Намазнете тава за печене и разстелете в нея 90% от тестото. Нека дебелината е не повече от 1,5 см.

3. Пригответе рибата като я смелите през месомелачка или пък просто нарежете на хапки. Подредете ги върху тестото.

4. Настържете картофите на едро ренде, смесете ги със солта, черния пипер и майонезата и постелете върху рибата.

5. Следва лука - нарежете го на кръгчета и с тях покрийте картофената смес.

6. Нарежете маслото на парченца и ги сложете отгоре.

7. С останалите 10% от тестото направете фигурки или просто го разстелете за захлупване отгоре.

8. Разбийте яйчения жълтък с малко вода, намажете тестото и сложете пирога да се пече за 1 час на 220-250 градуса, като все пак накрая го съблюдавате да не изгори.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта