Регистрация

Пирог с риба, гъби и сметана

Пирог с риба, гъби и сметана
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 942

Солен кекс с риба, сметана и печурки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г филе от риба без кожа и кости
  • 500 г гъби
  • 1 глава лук
  • 1 връзка копър
  • сол и пипер на вкус
  • 3 яйца
  • 300 мл течна животинска сметана за готвене
  • 100 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Рибата нарежете на хапчици, гъбите - на полумесеци, лука и копъра наситнете.

2. Сгорещете олиото в тиган и запържете в него лука до прозрачност.

3. Добавете маслото, гъбите и рибата и гответе 5 минути на умерен огън. Дръпнете от огъня.

4. В купа разбийте яйцата. Добавете сметаната, бакпулвера и брашното и разбивайте докато се получи хомогенна смес.

5. Добавете сол и пипер, 2/3 от наситнения копър и гъбената запръжка. Разбъркайте с шпатула и прехвърлете в йенска тенджера или тава с високи бордове.

6. Печете на 180 градуса за 45 минути. След изваждане поръсете с останалия копър и сервирайте докато е топло.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта