Регистрация

Пирог с кисело зеле и гъби

Пирог с кисело зеле и гъби
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1966

Зимна питка с плънка от пържени печурки и кисело зеле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

1. Ако киселото ви зеле е прекалено солено, го измийте със студена вода преди да започнете готвенето. След това го нарежете. Специално заради него в рецептата няма сол, така че си премислете нивото на соленост.

2. Гъбите почистете и нарежете на полумесеци.

3. Сгорещете олиото в тиган и запържете закратко гъбите. 5 минути е достатъчно.

4. После добавете зелето, намалете силата на огъня и гответе още 15 минути, като разбърквате периодично.

5. Отделете си малко тесто, ако ще правите декорация, останалото премесете и разделете на две еднакви топки. Едната разточете на кора с дебелина около сантиметър и я сложете в намазнена и покрита с хартиено фолио тавичка.

6. Изсипете плънката отгоре, като оставите по 1,5 см. чисто отстояние от крайщата (без да има плънка).

7. Разточете втората топка. Отстоянията на основата намокрете с вода, сложете върху плънката втората кора и залепете крайщата за отстоянията. Можете да оформите венец като просто натискате напряко със зъбите на вилица. Можете и да навиете слепените крайща за по-сигурно.

8. От заделеното тесто си оформете орнаменти и украсете кората. Намажете с разбито яйце или жълтък, за да блесне питката.

9. Печете на 180 градуса до готовност, като около 40-тата минута проверете с клечка за зъби.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта