Пиле Терияки
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 4721
Вкусни пилешки шишчета по японски.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди, нарязани на парчета с големина на хапки
- 1 сладка чушка, нарязана на кубчета
- 1 глава червен лук, нарязан на парчета
- 1/2 консерва бейби царевица, нарязана на парчета от по 3 см
- 2 с.л. саке
- 1 с.л. олио
За соса "Терияки":
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. мирин
- 4 с.л. саке
- 1/2 с.л. захар
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилето в саке за около 30 мин.
2. Смесете соса.
3. На бамбукови шишове наредете парче пиле и зеленчук.
4. Загрейте олиото, изпържете шишовете за около 3 мин. и обърнете, пържете по 3 мин. от всяка страна.
5. Прибавете соса и пържете още няколко минути, докато течността намалее и покрие изцяло пилето и зеленчиците.
6. Поднесете с ориз и зеленчукова гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ