Регистрация

Пиле с шам фъстък и ризото с алабаш

Пиле с шам фъстък и ризото с алабаш
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3689

Пиле, "удавено" в саке, наднича от апетитно ризото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ризотото:

  • 1 алабаш, обелен и нарязан на кубчета
  • 1 глава лук, нарязан на кубчета
  • 1 ч.ч. ориз „Арборио”
  • 1/3 ч.ч. бяло вино
  • 0.5 л зеленчуков бульон
  • 1 с.л. масло
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • черен пипер
  • магданоз

За пилето с шам фъстък:

  • 2 бр. пилешки гърди
  • 1 с.л. саке
  • 2 с.л. галета
  • 2 с.л. натрошен шам фъстък
  • 1 яйце, разбито
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тиган, разтопете в него масло, запържете лука и алабаша. Когато лукът стане прозрачен, добавете ориза, разбъркайте добре, така че целият ориз да попие от маслото.

2. Залейте с виното и разбъркайте добре. Изчакайте докато оризът попие виното и добавете ¼ от зеленчуковия бульон. Разбъркайте добре. Когато оризът поеме и тази течност, добавете още ¼ от бульона и разбъркайте добре.

3. Повторете докато ризотото поеме целия бульон.

4. Отстранете от котлона и добавете индийско орехче и церен пипер и разбъркайте добре.

5. Покрийте ризотото с капак, така че да остане топло до момента на сервирането. Преди сервиране наръсете с магданоз.

6. Мариновайте пилето в сакето за около 1 час.

7. Смесете солта, галетата и натрошения шам фъстък.

8. Отцедете всяко от филетата, натопете го първо в разбитото яйце и след това в галетата и ядките.

9. Загрейте олио в един тиган и запържете филетата докато коричката им добие златист цвят.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта