Регистрация

Пиле с халуми по гръцки

Пиле с халуми по гръцки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 496

Пилешки гърди с халуми, чери домати и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи сочни пържоли от пилешки гърди
  • 1 бучка сирене халуми
  • 2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. черен пипер
  • 60 мл зехтин
  • 400 г чери домати
  • 6 листа босилек

За соса:

  • 3-4 скилидки чесън
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1 двойна шепа листа босилек
  • сокът на половин лимон

Начин на приготвяне:

1. В плик със зип изсипете солта, пипера и зхетина. Добавете измитите чери домати цели и двете пилешки пържоли. Разтръскайте хубаво докато продуктите се овкусят. След това изсипете съдържанието на плика в тава и разпределете доматите и пилешкото така, че да не се застъпват.

2. Нарежете халумито на дебели плочки и покрийте с него пилешкото месо. Отгоре наредете листата пресен босилек. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за 15 минути. После извадете месото, а доматите допечете за още 10 минути.

3. Сосът се приготвя като в блендер се пуснат всички продукти за него и се пюрират.

4. Месото се поднася с гарнитура от печени домати и заливка от босилеково-чесновия сос.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта