Регистрация

Пиле с пържен ориз и босилек по тайландски

Пиле с пържен ориз и босилек по тайландски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2510

Пържено пикантно пиле с гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 3 скилидки чесън, наситнен
  • 1 с.л. (или на вкус) тайландски чили-чеснов сос или шрирача
  • 250 г обезкостени и без кожата пилешки гърди, нарязани на малки кубчета
  • 2 ч.ч. студен сварен ориз (жасминов или басмати)
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. соев сос
  • 2 с.л. нарязан лук шалот (или повече - на вкус)
  • 1/3 ч.ч. тайландски свещен босилек или обикновен босилек
  • 1 с.л. нарязан пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. В уок или голям тиган запържете като разбърквате на силен огън чесъна в олио до златисто. След това добавете пилешкото и пържете до готовност.

2. Смесете захарта, рибения сос, соевия сос и чили соса докато захарта се разтвори почти напълно.

3. Добавете ориза и разбъркайте набързо, след което добавете смесените сосове.

4. Когато се смеси хубаво всичко и се стопли равномерно, добавете лука шалот, листата босилек и кориандъра. Гответе още около минута и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта