Регистрация

Пиле с портокал с гарнитура от ориз и маруля

Пиле с портокал с гарнитура от ориз и маруля
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2756

Пилешки гърди с айсберг, ориз и червено вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ пилешки гърди
  • 1 портокал
  • ½ глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • органично брашно
  • 50 до 100 г ориз
  • малко маруля (може и салата айсберг)
  • бял пипер
  • чаша червено вино
  • сметана

Начин на приготвяне:

За пилето:

1. Нарежете половината глава лук на ситно и сложете четвъртинката в тиган с мазнина. Запържете за няколко минути.

2. Нарежете пилешкото месо на хапки и ги оваляйте в брашно. Прибавете ги в тигана с лука, добавете чесън, сол и бял пипер на вкус и оставете на котлона да се пържи за няколко минути.

3. Прибавете портокала (сока и месестата част), оставете да поври 3-4 минути и наръсете с малко брашно, за да се сгъсти соса.

4. Накрая добавете сметаната, разбъркайте и свалете от огъня.

За ориза:

5. Сложете останалата част от лука в малко тиганче с олио и го запържете за няколко минути.

6. Добавете ориза, запържете го с лука за 3-4 минути и добавете чашата червено вино.

7. Когато виното поизври, добавете сметаната и марулята, нарязана/ накъсана на средно големи или по-едри парчета.

8. Овкусете със сол и бял пипер и свалете от котлона.

9. Сервирайте ястието горещо (може със студена бира)!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта