Регистрация

Пиле с портокал, ананас и зеленчуци

Пиле с портокал, ананас и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4650

Мариновано пиле в портокалов сок, джинджифил и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 малки филета пилешки гърди
  • 4 кръгчета ананас, нарязани на половинки
  • 90 мл портокалов концентрат
  • 2 с. л. масло, на стайна температура
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 1 ч. л. соев сос
  • малка шепа грахови шушулки
  • малка шепа мини-царевички
  • Варен ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Смесете портокаловия сок с маслото, соевия сос и джинджифила. Прибавете пилешкото месо и оставете в маринатата 15 минути.

2. Запържете пилето в голям тиган на слаб котлон, за 4-5 минути от всяка страна, до пълна готовност.

3. Преместете пилешкото месо в едната страна на тигана и добавете царевичките и граховите шушулки.

4. Минутка преди да извадите, добавете резените ананас.

5. Подредете филетата, върху тях резените ананас, а най-отгоре - зеленчуковите войници!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта