Регистрация

Пиле с подправки на оребрен тиган

Пиле с подправки на оребрен тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 4551

Мариновано пилешко с аспержи и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки бутчета или гърди, обезкостени
  • 20 стръка аспержи
  • 2 дебели резена домат (или цели чери доматчета)

За маринатата:

  • 1/2 ч.л. сушена мащерка
  • 2 ч.л. сушен розмарин
  • кората на 1/2 лимон
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Направете маринатата.

2. Сложете пилешкото в нея и оставете за поне 1/2 час.

3. Сгорещете оребрен тиган.

4. Изпечете месото първо с кожата надолу, до покафеняване.

5. Обърнете и продължете да печете от другата страна.

6. В това време изпечете зеленчуците в тигана, като използвате соса от изпеченото пилешко.

7. Ако използвате чери доматчета, печете, докато се разпукат.

8. Сложете в чиния и заделете зеленчуците, щом станат готови.

9. Когато пилето е напълно готово, сложете го в чиния и поднесете със зеленчуците.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 160
  2. 180
  3. 150
  4. БОН
  5. 808
  6. мляко
  7. Овес
  8. бира
  9. 50
  10. сладки

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта