Регистрация

Пиле с ориз по азиатски

Пиле с ориз по азиатски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2263
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 глава лук
  • 1/2 бр. пилешки гърди
  • 1 яйце
  • сварен ориз
  • 150 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. соев сос
  • щипка захар и сол
  • 1 ч.л. вино за готвене (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука на филийки, а пилешкото на кубчета. Смесете всички подправки: бульона, соевия сос, захарта, солта и виното. Заделете.

2. Сгорещете съд с олио, запържете лука до омекване и прибавете месото. Когато се сготви наполовина, прибавете сместа от подправки и гответе около 5 мин.

3. Прибавете разбитото яйце и изпържете до желаната готовност. Изключете котлона и поднесете ястието върху сварения ориз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта