Регистрация

Пиле с лимон по милански

Пиле с лимон по милански
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2619

Пържени пилешки хапки с пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г начукани на тънко пилешки гърди
  • галета или трохи от хляб
  • 100 г сирене пармезан
  • накълцан магданоз
  • яйце, разбито
  • брашно
  •  няколко резена лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

*Това ястие може да се приготви с телешко вместо с пилешко.

1. Подправете пилето със сол и черен пипер и оставете настрана.

2. В друг съд разбъркайте сиренето пармезан, солта, черния пипер, магданоза и галетата.

3. Изсипете в отделни купи брашното, яйцата и сместа с галетата.

4. Оваляйте пилето в брашното.

5. Потопете пилето в яйцата.

6. Покрийте пилешкото месо с галетата.

7. Пържете пилето от едната страна около 30 секунди, обърнете и пържете още 20 секунди. Ако сте начукали пилешкото месо достатъчно тънко, ще се изпържи много по-бързо.

8. След като изпържите пилето, го поставете в покрита с хартия за готвене тава, за да попие излишната мазнина.

9. Най-добре сервирайте на стайна температура, като намажете със сока на един изстискан лимон и добавите резенчета лимон.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта