Регистрация

Пиле с картофи и лук в сметана

Пиле с картофи и лук в сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 554

Печено пилешко в сметанов сос с картофи, кашкавал и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 20 г масло
  • 1 глава лук
  • сол и пипер
  • 300-400 г картофи
  • 3-4 с.л. зехтин или друга растителна мазнина за готвене
  • 2 пилешки гъди - около 600-700 г общо
  • 1 ч.л. сладък пипер
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. провансалски микс или вие си миксирайте до това количество розмарин, мащерка, босилек и риган
  • 450 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
  • 1/4 ч.л. индийско орехче (ако имате)
  • 1-2 домата
  • 100 г кашкавал
  • листенца магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Намажете с маслото дъното и стените на тавичка с диаметър 28 см или 21х18, ако е правоъгълна.

2. Нарежете лука на полумесеци и го разпределете на дъното.

3. Обелете, измийте и нарежете картофите на шайби и ги подредете върху лука. Поръсете със сол и пипер и полейте със зехтин или друга избрана от вас мазнина.

4. Пилешкото месо нарежете на кубчета с големина малко повече от нормална хапка. Поръсете със сол, червен и черен пипер, разбъркайте и положете върху картофите.

5. В купа разбийте яйцата с малко сол и пипер и провансалските подправки. Добавете индийско орехче и сипете сметаната. Разбъркайте хубаво и залейте ястието.

6. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 1 час.

7. Рендосайте кашкавала и нарежете домата на кръгчета. Махнете фолиото, поръсете кашкавала и отгоре подредете кръгчетата домат. Допечете на същата температура за още 5-6 минути.

8. Извадете, разпределете в индивидуални порции и поръсете с листенца магданоз.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта