Пиле с дижонска горчица и топено сирене
Топено сирене с аромат на чесън и билки, сушени домати и гъби "пригласят" на вашето пиле.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожа
- сол и черен пипер на вкус
- 1 средно голяма глава лук, ситно нарязана
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 ч.ч. нарязани гъби
- 180 г топено сирене с аромат на чесън и билки, сушени домати или босилек
- ½ ч.ч. пилешки бульон
- ¼ чаша бяло вино
- 1 с.л. дижонска горчица
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.
2. Загрейте зехтина в малък тиган на средно силен огън. Запържете пилешките гърди за 10 минутки от всяка страна.
3. Подгответе лука, чесъна и гъбите и ги добавете в тигана докато пилето се запържва.
4. В малка купичка нарежете топеното сирене на ивички и го разредете с бульона и виното. Добавете дижонската горчица и разбъркайте докато се смесят добре.
5. Залейте със соса пилето и оставете да поври на слаб огън за 10 минути.
6. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ