Регистрация

Пиле с дижонска горчица и топено сирене

Пиле с дижонска горчица и топено сирене
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 5037

Топено сирене с аромат на чесън и билки, сушени домати и гъби "пригласят" на вашето пиле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 6 половинки пилешки гърди, обезкостени и без кожа
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 средно голяма глава лук, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 ч.ч. нарязани гъби
  • 180 г топено сирене с аромат на чесън и билки, сушени домати или босилек
  • ½ ч.ч. пилешки бульон
  • ¼ чаша бяло вино
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • пресен магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер.

2. Загрейте зехтина в малък тиган на средно силен огън. Запържете пилешките гърди за 10 минутки от всяка страна.

3. Подгответе лука, чесъна и гъбите и ги добавете в тигана докато пилето се запържва.

4. В малка купичка нарежете топеното сирене на ивички и го разредете с бульона и виното. Добавете дижонската горчица и разбъркайте докато се смесят добре.

5. Залейте със соса пилето и оставете да поври на слаб огън за 10 минути.

6. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта